سرهنگ هادی امیدوار در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز، درمورد میزان اثرگذاری جریمههای راهنمایی و رانندگی بر کاهش تخلفات بیان کرد: افزایش سالانه نرخ جرائم راهنمایی و رانندگی، ذیل قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی تعریف شده است و از سال گذشته، پس از چند سال به اجرا درآمده است.
رئیس پلیس راهور استان خراسان رضوی در ادامه با اشاره به تأثیر محدود جرائم بر تخلفات افزود: نمیتوان انتظار داشت که جرائم، بهتنهایی بتواند از بروز تخلفات جلوگیری کند؛ مانند جرائم دیگر غیرمالی که نمیتوانند بهتنهایی مردم را وادار به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی کنند. باوجوداین، به دلیل اینکه نرخهای افزایشی نسبتبه میزان تورم، مبلغ قابلتوجهی نیستند، نمیتوانند اثر بازدارندگی چندانی داشته باشند. میتوان گفت افزایش نرخهای جریمه در تخلفات برونشهری مؤثرتر واقع شدهاند و آمار تخلفات را کاهشی کردهاند.
سرهنگ امیدوار با ذکر روشهای دیگر کاهش تخلفات درونشهری شامل افزایش سامانههای هوشمند، نظارتهای سیستمی و ایجاد شرایط مناسب در معابر، ادامه داد: برخی از معابر شهری ما بهتبع سابقه پیشین آن مکان، خود بهنوعی زمینه یک تخلف هستند؛ به عنوان مثال ممکن است در سالها قبل مقابل یک زمین، تابلوی «توقف ممنوع» نصب شده باشد که حالا آن زمین تبدیل به یک ساختمان تجاری شده است. قاعدتاً در این شرایط، نمیتوان از مردم انتظار داشت همچنان در آن مکان توقف نکنند؛ لذا در حال حاضر میتوان در کنار روشهای دیگر کاهش جرائم، به اصلاح این مسائل نیز پرداخت.
رئیس پلیس راهور خراسان رضوی درنهایت مؤثرترین راهکار برای کاهش تخلفات رانندگی را اصلاح زیرساختها دانست و تشریح کرد: ما اصلاح روشهای قدیمی و رایج را آغاز کردیم و در حال پیگیری آنها هستیم. تلفیقی از تغییر و اصلاح زیرساختها در کنار اعمال قانون، میتواند در کاهش آمار تخلفات اثرگذارتر از جرائم باشد؛ چراکه عدم تأثیرگذاری لازم برخی از این جریمهها تاکنون اثبات شده است؛ به عنوان مثال حمل خودرو با جرثقیل که بهظاهر جریمهای مهم به نظر میرسد، اما در عمل بازدارندگی زیادی ندارد و مردم همچنان زیر تابلوهای «حمل با جرثقیل» نیز توقف میکنند. با مشاهده این اتفاقات، به این مسئله پی میبریم که بهجای تکیه صرف به جرائم، باید بازنگری و اصلاحاتی نیز در حوزه معابر، علائم و خدمات داشته باشیم.